Tacogratäng

500gram Blandfärs
1 förpackning tacokrydda + 1 dl vatten
1 förpackning Nachochips
1 Gullök
1 Röd paprika
1 burk majs

4 Vitlöksklyftor
2 dl Gräddfil
1/2 - 1 dl Grädde
Riven ost
1 burk Chunky salsa

Stek färsen som vanligt. Häll på kryddan och 1 dl vatten för att den inte ska bli så torr.

Hacka lök och paprika.
Blanda Gräddfil, grädde och vitlöken i en bunke.

Jag gjorde mitt i en ugnsfast form men receptet säger att man ska gör det i en gjutgärnspanna. Jag har ingen sån så körde en form.

Lägg ett lager med nachochips i botten. Häll på 1/3 av färsen. Paprika, lök och majs. Upprepa i 3 lager. Chips - färs - lök - paprika - majs.

På toppen av sista lagret så häller du på såsen och därefter på med riven ost.

Nu ska den gräddas i ugnen i 200 grader i 20-15 minuter så chipsen blir lite mjuka.

Serveras med:
Chunky salsa, lite grönsaker och valfri kall sås. Jag brukar göra en sås av crème fraishe, sweetchili och chunkysalsa. Blir supergott.

Riktigt gott och mättande. Mamma som tipsade mig om detta😚 Mums!

  • food

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Ni har väl inte missat?