Söndag

Idag har jag varit ensam med barnen. Simon har varit och jagat hela dagen.
Vi tog mysmorgon tillsammans nere i soffan. Vera och jag åt gröt och ted kröp runt på golvet och busade. Kollade lejonkungen i vanlig ordning🤪

Vi sov lite middag och busade i lekrummet. Sen kom pappa och hämtade oss så åkte vi till det nyöppnade leklandet i stan.

Vi hade en väldigt mysig stund ☺️ vera tyckte att det var jätteroligt och hördes över hela leklandet haha!

Själv måste jag säga att jag tyckte att leklandet var ganska B och tråkigt. Betongväggar utan färg, babydelen var inte ”inhängnad” så ted kunde krypa ut överallt vilket gör det jobbigt för de som har större barn än ted..
Rutschkanan var såndär som var långt ner till marken vilket gör att det är svårt för små att åka utan att slå sig när man kommer ner. Det var litet och kändes som att man i panik byggt ihop det utan att riktigt bry sig om hur det ser ut 🤪 men de kanske utvecklas med tiden! Jag tror i alla fall att om de vill finnas kvar så kommer de behöva utveckla en hel del... annars kan man lika gärna åka till Vimmerby istället, så långt är det inte dit och det är dubbelt så stort och välgjort.

Ja så nu vet ni vad jag tyckte i alla fall😅 men vera hade ju kul. Det är väl huvudsaken!

Har tagit det lugnt på soffan ikväll. Laddar för att ta tag i huset imorrn... inte särskilt pepp på det alltså💩

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Gravid v 9-13

Jag skrev ju att jag skulle dokumentera vad som hände i veckorna, tidiga graviditeten.

Jag har mått så dåligt så jag har helt ärligt inte orkat, jag har inte orkat nått typ.

Men ska sammanfatta mig lite och sen lovar jag att försöka uppdatera mer. JAG LOVAR!
Efter att ha spytt fler dagar i rag, (runt vecka 8) så fick jag primerna utskrivet istället mot illamåendet. En medicin som används till cancersjuka mot strålningsillamående. Tänkte att vad bra, nått seriöst shit nu. På torsdagen, 3 dagar efter att jag börjat med medicinen blev jag helt konstig. Jag kände först när jag kom till jobbet att jag inte kände mina händer, alls. Jag kunde liksom inte kontrollera dom, när jag skrev såg det ut som en 8åring skrivit - det var liksom inte jag som skrivit. Fast det var jag.
Gick på lunch och började känna mig lite fumlig och rörig i huvudet men gick tillbaka till jobbet och gjorde mitt bästa. På eftermiddagen hängde liksom inte kroppen med huvudet, eller huvudet med kroppen. Jag gick in i saker och höll på o ramla flera ggr. Mina händer skakade SÅ mycket. Typ som om jag hade jordens abstinens... men det hade jag ju inte. Simon fick hjälpa mig att stänga och jag var så förvirrad så jag visste inte ens vart jag lagt nyckeln när jag skulle ha den på måndagen sen..
Jag ringde sjukvårdsrådgivningen som tyckte jag skulle åka ambulans till sjukhuset, vilket jag sa NEJ till och Simon skjutsade mig. Jag trodde på riktigt att jag fått en stroke. Det var så läskigt. När jag kom till sjukhuset förhörde dom mig om vem de kunde ringa som var min närmast anhörige, allt möjligt. Det har dom aldrig gjort innan så då blev jag extra rädd. De prioriterade mig och var med mig hela tiden, kanske för att jag var gravid jag vet inte. Men efter att ha spenderat några timmar där, tester, eka osv fick jag åka hem. Det var alltså en BIVERKNING av medicinen som inte är så vanlig men det händer. Självklart skulle de hända mig. Jag blir ju alltid offer.

Jag fick ondansetron utskrivet istället och började må lite bättre... trodde jag. Tog några dagar o sen spydde jag på de också. Spydde morgon, middag, kväll. Hela tiden och ska väl inte säga att det har slutat för det har det inte. Spyr fortfarande i stort sätt varje dag. Går ständigt runt och känner mig magsjuk. På riktigt, jag är inte den som tycker synd om mig själv men nu är det fan synd om mig på riktigt.... det är inte ens roligt. Kan inte njuta av att jag är gravid, vill typ bara att det ska vara över - hest igår. Jag vet att jag inte ska klaga för de finns de som inte får chansen att bära ett barn, jag är bortskämd att det gått så lätt men efter det har det inte varit lätt och det pratas inte så mycket om det, jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle vara såhär jobbig att vara gravid innan jag blev de första gången.

Utöver illamåendet har det inte varit några andra symptom i alla fall, tack o lov. Inte ens växtvärk i magen vilket jag minns sen sist, de var brutalt. De kommer väl....

Hoppas ni andra mår bra där ute :) snart kommer uppdatering om vecka 14 som jag går ur på fredag.

Gillar

Kommentarer

Lekland

Igår åkte vi till leklandet i Vimmerby med Adrian. Så mysigt. Vera har verkligen fattat tycke om Adrain, vill gärna att han bär henne och att åka kana i hans knä var kanon roligt. Vi åt lunch och lekte massa. Roligt att Adrian följde med också.

Vi åkte hem o somnade på eftermiddagen och vaknade inte förens klockan 18 typ... Simon lagade vildsvinsbiffar till mat. Smarrigt värre. Resten av kvällen jobbade jag lite hemifrån. Somnade tidigt bredvid min lilla familj.

Gillar

Kommentarer

Lördag

Jag har haft det så stressigt sedan jag skrev sist. Jag känner mig som en enda stor röra, jag vet inte varför jag är så sjukt stressad eller varför jag känner att jag inte har något inre lugn alls men just nu är det så.

Jag jobbar mycket och det går bra, visst är det tufft emellanåt med graviditeten. Jag känner att kroppen mer och mer börjar säga upp sig, men jag försöker.
Idag har varit en bra dag, jag har jobbat och efter jobbet var var på en långpromenad i skogen med Dexter. Så skönt. Besökte D på kyrkogården vilket kändes så himla skönt, har inte varit på kyrkogården på över 1 år. Ville berätta för honom om bebisen, förväntade mig inte att bli så känslosam men det var jobbigt. Jag är inte ledsen så ofta längre, så det slog mig lite. Men nu känns det bra, skönt att ha gjort det!

Nu blir det Kvällsmys med ostbågar och Beck
Hoppas att ni har en fin helg!

Gillar

Kommentarer

céline

​Har kvällsmys med min lilla tjockis.. <3 vi ska nog gå upp o lägga oss i sängen och kolla pll där istället. Är så himla skönt med Tv i sovrummet nu, vi har ju inte haft det innan. 

Gillar

Kommentarer

corner

​Idag har faktiskt varit en bra dag, jag har varken mått illa eller kräkts vilket är framsteg. Jag har jobbat 10-18, som vanligt. Men jag känner att man blir tröttare i kroppen nu för tiden efter ett arbetspass. Jag är så sjukt trött så har slängt mig på soffan framför säsong 5 av pretty little liars. 

Simon är i skogen ikväll så jag orkade inte laga någon mat, så gick förbi Corner på vägen hem. Alltså det var så svinigt gott. Men är typ i matkoma... 

  • food

Gillar

Kommentarer