Opererat bort blindtarmen

Okej , lets do this.

Anledningen till att jag har varit lite off här de senaste dagarna är för att jag fick åka in till sjukhustet natten till måndagen.

Vi hade gått och lagt oss, jag låg och kollade på tvn och resten av familjen låg och sov. Jag stängde av och tänkte att det var dags för mig att sova också. Jag vände mig om och då bara högg det till i magen. Som om nån satte en kniv i den. Jag tänkte direkt... jaha där sprack en cysta igen. Smärtan släppte nämligen inte. Låg i flera timmar och vred mig i sängen och tänkte... snart släpper det, snart släpper det.

Väckte Simon som gick och fixade en värmekudde till mig. Men det hjälpte inte heller och efter att ha legat o tjutit i typ 3 timmar så åkte vi in till akuten.

Akuten

Jag blev så illa bemött i luckan av en tjej som typ tittade konstigt på mig och typ tyckte att jag var besvärlig som hade gått dit. Fick sitta ner i väntrummet en stund innan det kom en asdryg sjuksköterska och hämtade mig. För henne var jag bara ivägen och besvärlig. Hon antydde att jag hade kunnat vänta hemma till kl 8 då gyn öppnade eftersom att jag misstänkte själv att det var en cysta och att det inte fanns nått dom kunde göra.

Fick lämna urinprov som först inte gick och då vart hon sur för det...

Runt 5 så fick jag ändå komma till gyn och det visade sig ju inte vara en cysta som jag trodde och jag tänkte jaha då får jag väl åka hem då... men hon var jättebra där och tyckte inte jag skulle åka hem utan att ha undersökt alla alternativ. Så jag blev tillbaka skickad till akuten där jag då skulle få träffa någon från kirurgen.

Går tillbaka till akuten och möts utav den dryga sjuksköterskan som hade fått mig att känna mig så sjukt ovälkommen och bara i vägen. Sa att de inte var någon cysta och att jag skulle få träffa nån från kirurgen... då svarar hon "jaha, inte för att jag tror att det är nått...men okej"

Alltså jag blev så arg och ledsen. Man går ju inte direkt till akuten för att man vill och när man väl är där vill man ju faktiskt bli omhändertagen på ett bra sätt.

Men jag fick tillslut träffa doktorn som faktiskt direkt misstänkte blindtarmen även att blodproverna inte tydde på det. Fick efter några timmar åka på ultraljud vilket också visade att det var blindtarmen som var inflammerad. Så det kan ju den dryga sjuksköterskan få köra upp.

Blev inlag på kirurgmottagningen.

Fick dropp och sen var det bara att vänta på kirurgen, Jag visste inte om det skulle bli operation eller inte vid dethär laget då de tydligen i vissa fall behandlar med antibiotika. Men på eftermiddagen kom kirurgen och han tyckte absolut att det skulle opereras. Så det var bara att stanna där.


fick duscha klockan 17 och trodde typ att det var på gång men inte förens kl 22 var det dags för operation. Det var en lång och jobbig väntan, man hinner ju bli lite nervös liksom. Hungrig var jag också eftersom att jag inte hade ätit på över ett dygn.

Men allting gick bra på operation och jag vaknade på uppvaket klockan 2 på natten.

Jag ser ut som en krigare på magen nu och har riktigt ont. Mår illa hela tiden och känner mig allmänt hängig. Men nu tänkte jag att det bara kan bli bättre. Babysteps.


Simon är hemma med barnen medans jag är sjukskriven, är ändå lite mysigt att ha honom hemma. Även om det är tråkiga omständigheter. Nu ska jag tydligen ut och sätta mig på altanan och få lite luft... simon är inte bara mysig. Han är lite jobbig också, HAHA!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Ush vad hemskt 😟
nouw.com/fobibella