Öland

Igår åkte vi till Öland. Djurparken stod på dagens schema. Det regnade hela vägen dit men vädret sa att de inte skulle regna så vi åkte ändå.

Regnade stor del av dagen. Vi var framme precis till öppning. Det var inte alls mycket folk vilket var väldigt skönt 😊 vi började med att kolla ormar och sköldpaddor.

Sen spanade vi in aporna. Alltså de måste ju vara de charmigaste djuren någonsin😂 så skojiga!

Jag vart så förbannad på föräldrar som lät sina barn knacka på glasen så att aporna blev stressade. Så när Vera knackade på rutan (bredvid en pappa och ett barn, vars barn stod o bankade som en jävla idiot) så sa jag skithögt "nej Vera man får inte knacka på rutan, så blir aporna rädda" 😂 Simon ville sjunka genom marken och tyckte att vi skulle gå 😂😅 men allvarligt... ibland undrar man ju vad som finns innanför pannbenet på vissa. Blir så sur.

Vi gick fram och tillbaka i parken under dagen och vissa djur kollade vi på flera gånger. Tivolit var vi säkert på 3 omgångar. Varvade lite, alltså parken var ju inte så stor som man mindes den som liten 🙃

Sen fick Vera äntligen klappa getterna och grisarna! Det hade hon väntat på sen i måndags kväll🙈 hon var så lycklig där inne och ville absolut inte gå ut så vi fick muta henne med att vi skulle åka karuseller. Haha! Men vi gick tillbaka senare så hon fick klappa dom en gång till😅

Vi gick en sväng till tivolit, Vera åkte en karusell med Simon och sen åkte hon en med mig. Stora och lyckliga tjejen🥰😄
Sen gick vi till vattenlandet... vi var ensamma. Jag hoppade över badandet då Ted sov i vagnen och ville inte lämna honom ensam. Vera och Simon tog ett doppelidopp. Men Vera ville vara simma på ett o samma ställe så jag stod bredvid henne så fick Simon åka lite kanor.

Vi åkte lite mer karuseller och sen gick vi och åt lite lunch på de äckligaste stället någonsin! Fyfan, 100kr för en tallrik med den svampigast pommesen någonsin och fem köttbullar. Så jävla sjukt😷

Det var jobbigt att se många av djuren då man märkte att de verkligen inte mådde bra. De verkar inte bli skötta som det ska och tigrarna bland annat såg inte ut att ha fått mat på flera veckor. Så undernärda.

Aporna verkade jättestressade och personalen pratade antingen ingen svenska eller bara såg ut att hata sitt jobb så sjukt mycket. Alla var så jävla otrevliga.

Vi köpte en guidead tur för att gå in o klappa lemurer där guiden skulle prata om dom lite. Tjena, killen kunde inte ett ord svenska och när jag frågade honom saker så stönade han till lite och fnissade... alltså?? På riktigt, så dåligt!

Vera kallade dom för herr Nilsson och var helt överlycklig. Hon pratade om "aporna" resten av dagen.

När vi kände oss färdiga i parken så åkte vi hemåt, runt 16 tiden. Vera somnade direkt, jag somnade väl halvvägs hem och Ted sov också hela vägen hem.

Vi grillade entrecote till middag och myste inomhus. Det var så kallt och ruggigt ute.

Det var en mysig dag med familjen❤️ älskar er så mycket!

Gillar

Kommentarer