Nutella glass

Nu tänkte jag tipsa er om kanske jordens lättaset (och godaste) glasstårta. Alla som vi bjudet denna på har typ mordhotat mig för receptet. Okej skämt o sido... men ni förstå hur god den är va? HAHA.

1 förpackning marängbottnar, 2 msk socker, 4 ägg, 5 dl grädde, 400 gram nutella

Min form med avtagbara sidor är tyvärr trasig så fick göra lite trix för att få upp den utan att ta sönder hela grejen. Så jag la i plastfolie i botten på formen, 2 stycken. En åt varje håll så att jag lätt kan lyfta upp den ur formen när den är fryst.


Sen stoppade jag ner en av bottnarna i formen, den krossades lite för min form är snäppet mindre men det gör ingenting, märktes inte när den var fryst.

Vispa 4 äggvitor och 1 msk socker hårt och vispa 4 äggulor och 1 msk socker fluffigt i varsin skål. Vispa även 5 dl grädde. Rör ihop smeterna (försiktigt) sen häller du i marängen och rör om igen.

Rör ner nutellan försiktigt, jag brukar värma på den en snabbis i micron så att den är lätt att jobba med. Jag blandar bara något varv lite försiktigt så att det inte bara blir en chokladsmet utan att det blir lite klumpar av nutellan lite här. Supersmarrig blandning.

Häll i smeten i formen och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Ta upp ca 20 minuter innan servering! Super gott med färska bär till.

Tycker alltid att jag misslyckas med fina bilder när jag ska fota nått recept men alltså den här årstiden..... så fruktansvärt dåligt ljus. Blir så irriterad när man för över bilderna till datorn och alla ser ut som en hög med bajs... ja det är tydligen saker man säger nu för tiden, HAHA! Men så är det..


Låt mig veta om ni provar göra denna och vad ni tycker :)

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
Men åh!! Vilken dröm <3
nouw.com/isabylund
annaaldens
annaaldens,
ah den är riktigt smarrig <3 och väldigt enkel!
nouw.com/annaaldens