Mitt BÄSTA sminktips

Innehåller affiliate-länkar

Jag har alltid varit supewrintresserad av smink som de flesta av er kanske redan vet. Men när man får barn (i alla fall, när JAG fick barn) så hamnar prioriteringarna på annat. Smink är fortfarande kul, men inte sååå kul. Jag vill gärna att det går snabbt och smidigt på morgonen när jag gör iordning mig så att vi kan komma igång med dagen liksom.

Ett av mina bästa tips är därför:

SKAFFA DIG EN Z-PALETT!

Bästa grejen någonsin. En Z-palett är alltså en palett som jag byggt ihop själv med mina favoritprodukter. Favoritskuggor från olika paletter eller favoritfärger som är köpta som refill att sätta i z-paletter. De skuggor som kommer från paletter jag redan har är depotade från stora paletter, morphe & anastasia bland annat.

Jag har 4 z-paletter men jag använder bara en som liksom min "vardags-everyday" palett. De andra är fyllda med skuggor från små paletter och morphepaletter för att få de samlat.

Denna är alltså min vardagspalett som jag använder dagligen. Jag använder denna, en foundation, concealer och mascara. Thats it. Har ju liksom allt jag behöver i denna.

I paletten har jag ögonbrynsfärger, contour, bronzer, rouge och highligt. Allt man kan tänkas behöva!

Detta är mina favorit basfärger:

Dessa använder jag varje dag och de är utplockade från Anastasia contourkitet. Du hittar de HÄR (åhlens har rea på den nu!) .

Jag tror att de går att köpa som singelskuggor också men vet inte vart. Färgerna heter Havana och Fawn!

Denna rouge är sååååå FIN! Den heter Bliss och kommer från Makeup Geek. Du hittar den HÄR

Ögonskuggor:

Från vänster:

Shimma shimma - Makeup geek, Birthday suit - morphe, Homecoming - makeup geek

Dessa är mina ALLTIMEFAVORITE skuggor! Jag använder de i stort sätt vare dag.

Sen behöver man ALLTID en svart. Denna kommer från en morphepalett jag depotat.

Ögonbrynskuggor:

Längst ner i hörnet hittar vi även 2 olika brynskuggor som jag använder varje dag. De kommer från MAC och är deras singelögonskuggor. Färgerna heter Mystery och Charcaol brown.

Där har vi det! Kanske mitt bästa tips att ha i makeup kitet. Älskar denna och använder den JÄMT! Använder typ bara den och byter ut skuggorna lite då och då så att man har lite nya ögonskuggor att leka med.

Tänkte tipsa om en foundation också men det gör vi ett annat inlägg. Har pratat om den tidigare men tänkte göra ett lite mer ingående inlägg.

Gillar

Kommentarer