Min sådd 

Hur går det med mina fröer?

Ni som följer mig på instagram vet ju att jag har försått lite trevligheter inne i mitt köksfönster. Jag tänkte dela med mig av hur de går med fröerna och hur långt de kommit. (bilderna är en vecka gamla, så de ha kommit upp en bra bit till nu... men vi kör dessa så får vi uppdatera lite längre fram igen.

Jag har börjat rita en liten skiss (som uppenbarligen inte heller är klar. Men detta är en skiss på mitt trädgårdsland. Alltså där jag ska så ätbara saker. Vi får återkomma till den när det är klart..

Först ut är krassen. Den har blivit bra mycket större redan är så roligt att se, kan inte ens ha lilla "växthuslocket" på längre. Dessa kommer jag plantera ut längst med staketet i potatislandet så att det får lite stöd att växa. Kommer att sätta upp en spaljé där. Kommer bli så fint. I resten av de landet kommer det bara växa potatis!

Sen har vi en mix med luktärter som går i färgerna blått, vinrött och vitt. Dessa kommer sitta i rabatten som jag har gjort längst med altanen nu i vår. Kommer bli så fint när de klättrar upp mot staketet.

Ännu mer luktärt. Dessa är helvita, såå så fina! älskar verkligen de vita lutärterna! Längtar tills man kan plocka in de o ställa vaser.

Gulguldig rosenskära som kommer få växa så vackert i rabatten på framsidan. De kommer de få göra tillsammans med de vita som jag sått. De vita har dock blivit mycket större.. kolla

Kommer bli så vacker blandning!

Gurka, som min sambo verkar ha tagit död på igår. Vi får se om de lever upp igen. Så ledsen om de inte gör det... får väl sätta nya fröer isf.. men de hade blivit så fina så vore ju så synd.

Squashen är lite sorgsen den också efter gårdagens... "vattning" men de är några ny fina på väg upp så håller tummarna för de.

I övrigt har jag sått:

  • Tomat
  • Palettblad
  • Svartöga
  • Ljusrosa erteneller
  • Dahlia 3 olika sorter
  • paprika
  • Basilika

Ska bli roligt att jämföra dessa med varandra sen och se hur mycket de vuxit på sig. Ser så fram emot att plocka blommor i trädgården, plocka sallad och grönsaker från trädgårdslandet. Åhh längtar så efter sommaren nu.

Har massor fröer som jag inte ens hunnit förså än... de får bli direktsådd på de tror jag. Både ätbart och blommor. Vi får se hur mycket tid och plats jag har.

Gillar

Kommentarer