Min makeup rutin

Innehåller affiliate-länkar

Så nu tänkte jag uppdatera med min makeup rutin. Jag försöker göra det så enkelt och smidigt som möjligt men ändå med produkter som jag gillar. Jag vill ha det enkelt men ändå lite "extra" liksom.

Bilderna på sminkningen är alla oredigerade. Ofixade bryn åt vänster, fixade åt höger.

Först börjar jag med ögonbrynen. Jag lägger först en concealer som bas vid brynen för att de ska smälta in i foundation lite innan. Sen använder jag denna vilket har blivit en räddare i nöden. "städar upp" med min concealer under för en mer skarp look.

Sen preppar jag ansiktet med denna , fokuserar på näsa och haka mest. Tycker den gör sitt jobb ganska bra, den fyller i porerna precis som utlovat.

Sen har jag nyligen börjat använda en basecorrector för att bli av med rodnader och påsar under ögonen. Håller fortfarande på att jobba in min rutin med denna men än så länge tycker jag att det blockerar ut så mycket som jag önskar. Den hjälper i alla fall till ordentligt med mina påsar.

På foundationfronten så är jag ganska ny på stick-foundations men jag ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAR det. Jag kan göra så mycket täckning jag önskar, vill jag ha en lätt bas tar jag bara mindre och vill jag ha en fulltäckande så går det kanon att bygga upp den . Eftersom att jag är blekast på jorden så har jag den ljusaste färgen som heter F1.

Sen använder jag mig av creamcontour och concealer för att highlighta. Mina absoluta favoriter. Har innan använt detta stick som jag total ÄLSKADE. Men nu kände jag att jag ville prova något nytt. Concealern är en gammal goding som jag kommer ha i min sminkbyrå för resten av mitt liv typ 😂

Pudrar med denna , typ jordens drygaste puder. Kommer inte behöva köpa nytt på ett tag 😉 bra att "bakea" med också.

Dags för highlight. Roguen lägger jag innan pudret, råkade liksom missa det steget. Använder mig av denna från L.A Girl. Bronzar upp ansiktet med bronzern i hörnet i min z-palett. Den kommer från mitt Anastasia contourkit men vet tyvärr inte vilken nyans där är.

Till slut så lägger jag en enkel skuggning med min FAVORIT palett från Lorac pro. Tänkte att jag bara visar vad jag använder så kan vi gå in lite djupare på ögonen i ett annat inlägg. Jag använder de tre första skuggorna till vänster i alla fall. Avslutar med mascara . Vet inte riktigt vad jag tycker om den än... den är lite rinnig tycker jag.

Här har vi det, resultatet. Sminkningen tar ca 10 minuter och är jätte enkel att göra. Jag känner mig fräschare och piggare än vad jag är varje gång jag sminkar mig 😂 hur skruttig jag än är, HAHA!

Hoppas att ni tyckte att detta inlägg var kul. Vill ni se mer sånt här på bloggen?

Gillar

Kommentarer