Min förlossning

I onsdags föddes vår efterlängtade son. Nu tänkte jag berätta lite om förlossningen för er som är intresserade 💛 så here we go...

Kl 8 hade vi fått tid för att komma in till förlossningen. Väl där så var det jordens stress, jag var coollugn men alla andra var så stressiga. Så jag blev tillslut också stressad. Simon vandrade runt som en Duracell-kanin och sköterskorna var jättestressade över att de inte gick att sticka mig... för de var rädda att de plötsligt skulle komma från operation och säga att de var dags och att dom inte skulle vara redo med mig då.

Jag fick duscha så fort vi kom dit och när jag var klar haffade dom mig i korridoren och sa att de skulle ta prover och sätta infarter. Jag skrattade lite och sa ”lycka till”.

Lycka till... ja det behövdes men det gick inte så bra ändå. De fick ringa på narkosläkare som fick försöka också och efter ett antal stick lyckades dom med en. De valde att sätta den andra infarten på operation då det var så trixigt.
De kollade snabbt bebisens hjärtljud och sen fick vi vänta. I 20 minuter. Alltså det gick så fort allting, hängde knappt med... när Vera föddes så väntade vi i timmar på att det skulle hända något. Nu gick allt så fort.

Strax innan halv 10 så hämtade dom oss. Dags att få träffa ”Lillemor” 😍💛🙏🏻

Det vart en aning väntan utanför operationssalen, där blev jag lite nervös. Inte mycket men så att det pirrade lite i alla fall. Det hör väl till tänker jag.

Själva snittet gick jättefint och smidigt, det var en härlig och lättsam stämning på salen. Personalen var trevlig, fast barnmorskan stressade mig så mycket. Hon kändes så vimsig och nästan lite ointresserad...

Plötsligt skriker dom ”nu går vattnet”! Splash sa de och de blev jordens pöl i magen (ja jag såg hela operationen i lamporna.. precis allting). Kikar upp och ut kommer ett litet huvud som skriker innan jag ens hinner se de. Sen kommer kroppen! Han får ligga kvar där en stund för att blodet från navelsträngen skulle gå över.

De kommer äntligen fram med honom till mig, gratulerar och jag får pussa på honom! Pussa min son💙 hur sjuk känsla?

Hör har vi de första bilderna på honom, så fin och perfekt! Känner mig alldeles nykär i livet💛

... de går iväg med honom och där ligger jag och pratar Grey’s Anatomy med kirurgen som sitter och syr igen min mage. Så konstigt när jag börjar tänka efter 😂

Vi hinner inte babbla allt för länge innan Simon och Lillemor kommer in igen! De fick sitta med resten av operationen, så guldvärt✨🙏🏻 låg o stirrade (oavbrutet) på honom, den lilla skatten. Med Vera låg jag där alldeles ensam i 40 minuter utan att få höra ett knyst över hur hon mådde ens, det var hemskt!

Lillemor kikade ut kl 10:16, 3060 gram och 49cm kärlek❤️

Vi fick komma tillbaka till förlossningen där vi mellanlandade innan BB, samma rum som vi hade med Vera. De vägde och mätte honom, gjorde lite andra tester och tog tempen.
Hans kroppstemperatur var nere på 35 grader så först fick han ligga hud mot hud med mig, men det funkade inte så han fick sen ligga i en värmesäng för att få upp värmen. 35,6 steg den till då. Han låg o skakade mycket, troligtvis var det abstinens men de tog lite prover på honom. Som visade bra, så skönt. Så förmodligen var det lite absinten av de smärtstillande jag tvingats ta under graviditeten. Det försvann sen senare under kvällen💪🏻

Jag fick ta upp han sen igen o försöka värma upp han med min kroppsvärme, han värmdes upp ganska sakta men säkert. Kl 20 var han uppe över godkänt i alla fall så de slutade tempa honom💛🙏🏻 då hade vi fått komma till BB och landat i vårt rum en stund. Jag hade till o med ställt mig upp för första gången, alltså wow! Så jävla ont de gjorde då, mindes att de gjort ont men ta mig tusan inte så ont... sjukast smärtan någonsin typ.

Resten av dagen bara njöt vi, låg o kikade på det lilla underverket. Gick liksom inte släppa blicken, inte för en sekund💛🙏🏻

Han är verkligen fin, så fin!
Tänkt att han är min, min son. Nästan svårt att ta in.

Vilken oerhörd tur jag haft som fått en så fin familj💙💗

Gillar

Kommentarer