Barnmottagningen med Ted

I fredags tyckte jag att det var dags att kolla upp Teds hosta så när barnmottagningen öppnade på sjukhuset så ringde jag dit upp och fick en tid en halvtimma efter så Simon fick åka hem till Vera.

Traskade bort och de vägde honom, tog temp och blodtryck typ.

Sen fick vi träffa läkaren ganska fort. Såklart somnade Ted i väntrummet typ 2 minuter innan läkaren kom, så typsikt. Men vi satt och pratade lite om hur det har varit och hur han mått den senaste tiden så han fick sova några minuter i alla fall.
Hon lyssnade på honom ganska länge och såg lite bekymrad ut. Jag tänkte ju bara att vi skulle komma dit, få hostmedicin och komma hem.

Men Ted har fått förkylningsastma. Han pep när han andades och när jag tänker efter har jag kanske hört det men inte tänkt att det har varit mer än vanligt rossel vid förkylning. Vi fick gå till ett rum där han fick inhalera någon medicin och där dom lärde mig hur vi skulle hantera inhalatorn hemma.

Vi fick en inhalator på sjukhuset som Ted ska ha varje morgon och varje kväll. Samt den ena medicinen vid behov. Den långtidsverkande ska han ha nästan en månad nu så får vi se hur det ter sig efter det. Känns ändå som att det hjälper honom vilket känns skönt.

Det är lite svår att ge medicinen men det går bättre nu. Han är inte lika gnällig utan mest lite stretig. Känns nästan som att han vet att det hjälper.

Vi tränar lite att leka med den så det ska bli lättare att ge. Den är i alla fall god att äta på.

Tycker det känns tråkigt och tufft för man vet ju inte hur det kommer bli i framtiden. Ber till alla där uppe (om det nu finns någon....) att detta kommer vara tillfällig nu när han är liten och växa bort. Sen att det stannar här och inte kommer ge ytterligare besvär.... Håller alla tummar jag har!

Gillar

Kommentarer