Sous Vide

Okej ikväll kör vi matinlägget ofiltrerat för tyckte det såg så sjukt oaptitligt ut när jag la på ett filter, HAHA!

Idag har v provat Sous Viden som Simon fick i födelsedagspresent. Alltså han förberedde mig inte riktigt på att det skulle bli som en stek så jag vart ju måttligt besviken som inte gillar stek, HAHA! Men jag tänker att absolut är det en bra grej, typ att göra lax i eller typ förbereda kött inför en snabbgrillning eller nått. Men att göra "stek", njaaa... inte min grej.

Till detta gjorde vi hasselbackspotatis, kantarellsås (& fetaost såsen som jag vill ha) stekte kantareller och wookgrönsaker.


Simon tyckte att det var den bästa maten på länge så jag antar att det hade varit gott om man gillade stek, HAHA! Men vi ska prova annat nästa gång. Så den kommer nog komma till bra användning ändå.

Gillar ni inlägg med mat? Vill ni se mer recept?

Gillar

Kommentarer

Fossil

Jag måste bara visa en av julklapparna jag fick av nina som hon hade med sig hem från New York. Det är en 120 miljoner år gammal fossil från Madagaskar. Hur sjukt är inte det?

Det är ju helt sjukt när man tänker efter, 120 miljoner år? Asså fanns jorden för 120 miljoner år sedan? Man blir ju helt galen när man tänker på sånt där.


Jag fick tyvärr plocka bort alla saker från bordet för insåg att Ted tydligen lärt sig att ställa sig upp även mot bordet nu och drog snabbt tag i brickan. Som tur var så va jag med när han drog så inget druttade i golvet.

Kolla bara på honom. Håller sig med en hand, herregud.

Gillar

Kommentarer

Söndag

Idag har jag varit ensam med barnen. Simon har varit och jagat hela dagen.
Vi tog mysmorgon tillsammans nere i soffan. Vera och jag åt gröt och ted kröp runt på golvet och busade. Kollade lejonkungen i vanlig ordning🤪

Vi sov lite middag och busade i lekrummet. Sen kom pappa och hämtade oss så åkte vi till det nyöppnade leklandet i stan.

Vi hade en väldigt mysig stund ☺️ vera tyckte att det var jätteroligt och hördes över hela leklandet haha!

Själv måste jag säga att jag tyckte att leklandet var ganska B och tråkigt. Betongväggar utan färg, babydelen var inte ”inhängnad” så ted kunde krypa ut överallt vilket gör det jobbigt för de som har större barn än ted..
Rutschkanan var såndär som var långt ner till marken vilket gör att det är svårt för små att åka utan att slå sig när man kommer ner. Det var litet och kändes som att man i panik byggt ihop det utan att riktigt bry sig om hur det ser ut 🤪 men de kanske utvecklas med tiden! Jag tror i alla fall att om de vill finnas kvar så kommer de behöva utveckla en hel del... annars kan man lika gärna åka till Vimmerby istället, så långt är det inte dit och det är dubbelt så stort och välgjort.

Ja så nu vet ni vad jag tyckte i alla fall😅 men vera hade ju kul. Det är väl huvudsaken!

Har tagit det lugnt på soffan ikväll. Laddar för att ta tag i huset imorrn... inte särskilt pepp på det alltså💩

Gillar

Kommentarer